Bir Psikolog Ziyaret Etmek İçin 3 Neden

Yazıda Neler Var?

Günlük yaşantımızda, pek çok zaman sinirlenebilir veya ruhsal problemlerle karşılaşabiliriz. Hayat bazen bize beklemediğimiz bir sürpriz yapar ve bizi içinden kurtulamayacağımızı düşündüğümüz derin bir ruh haline sokar. Psikolog tüm bu problemlerinizi hafifletmek ve çözmek için vardır. Bir psikolog ile görüşmek çoğu zaman gereklidir. Peki neden bir psikolog ziyaret etmeliyiz ?

Bir Psikolog ile Konuşmak İyi Gelir

Çoğu zaman bir psikolog ziyareti, size sandığınızdan çok daha iyi gelebilir. Psikolog ziyaretiniz sırasında size ruhsal hastalığınıza tanı koyabilmek adına sizinle konuşmaya başlar.

Bu aşamada psikolog ile dürüst konuşmalısınız aksi takdirde yanlış tanı koyulabilir ve durum çok kötü olabilir. Psikolog sizle konuşarak içinizde tuttuğunuz ve sizi yaralayan o dikeni çıkarmaya çalışırlar. Çoğumuzun öyle sırları vardır ki kendimizden bile saklarız. Ancak bu sırlar bize acı veriyorsa açıklamaya çekinmek yerine konuşmak çok faydalı gelecektir.


Konuştuğunuz zaman içinizdeki o boşluk hissi dolar ve kendinizi eskiye nazaran daha iyi hissedersiniz. Ayrıca konuşurken hüzünlenebilir ve bu hüzünden sonra bir mutluluk hissi gelir. Beyin çoğu zaman yanıltıcıdır. Eğer bir şeye üzülüyorsanız beyin çeşitli hormonlar yollayarak mutlu hissetmenizi sağlar. Ağladıktan sonra mutlu hissetmenizin nedeni budur.

İlginizi Çekebilir : Psikolog Mu Psikiyatrist Mi

Özgüven Artar

Küçük yaşlarda yaşadığımız ruhsal sorunlar bizi derinden etkileyebilir. Ebeveyn kaybı veya ayrılması, sosyal problemler bizi küçük yaşta çok fazla etkiler. Bu problemler ile özgüvenimiz düşer ve kendimize eskisi gibi güvenemeyiz.

Belki biri dalga geçer diye yaşadıklarımızı anlatamayız. Bu gibi durumlarda bir psikolog ile görüşmek ve onunla konuşmak terapi sonrası söylediklerinizi olduğu gibi kabul edip size hak vermesi ve sizi desteklemesi oldukça iyi gelecek ve özgüven artışı sağlayacaktır.

Tedavi Edilirsiniz

Bir ruhsal probleminiz olmasa dahi, kendinizi kötü hissediyorsanız sizi bir psikolog en iyi şekilde tedavi edebilecektir. Hastalığınızın veya probleminizin büyüklüğüne göre size çeşitli terapiler uygulayacak ve yine hastalığın boyutunun büyük olması ve intihara teşebbüs ettirecek durumlar yaşaması durumunda ilaç tedavisi için sizi pskiyatriste yönlendirecektir.

Çoğu zaman psikolojik bir travmanın etkisi birkaç yıl içerisinde geçer. Bu süreyi bir psikolog en hızlı şekilde azaltacaktır. Bir Psikolog ile görüşmek, sadece psikolog ile görüşmekten çok daha faydalıdır.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık