Fetişizm Tedavisi ve Fetişizm İlaçları

fetişizm ilaç

Yazıda Neler Var?

Cinsel doyuma ulaşmak için cansız bir nesneyi kullanır mısın?
Daima
Çok sık
Sık sık
Bazen
Nadiren
Hiçbir zaman

Doğru!

Yanlış!

Bazen cinsel ilişki sırasında yanında bulunmasını istediğin bir nesne var mı?
Daima
Çok sık
Sık sık
Bazen
Nadiren
Hiçbir zaman

Doğru!

Yanlış!

Cinsel ilişki sırasında partnerinizden giymesini istediğiniz bir nesne var mıdır?
Daima
Çok sık
Sık sık
Bazen
Nadiren
Hiçbir zaman

Doğru!

Yanlış!

Sütyen, kadın çorabı, jartiyer, külot, yüksek topuklu ayakkabılar sizde cinsel bir uyarılmaya yol açıyor mu?
Daima
Çok sık
Sık sık
Bazen
Nadiren
Hiçbir zaman

Doğru!

Yanlış!

Karşı cinsle ilgili eller, kulak, ayak, saç gibi nesneler sizde cinsel bir çağrışım yaratıyor mu?
Daima
Çok sık
Sık sık
Bazen
Nadiren
Hiçbir zaman

Doğru!

Yanlış!

Sonucu görmek için quizi paylaş !

Subscribe to see your results

Fetişizm Testi

%%personality%%

%%description%%

%%personality%%

%%description%%

Loading...

Fetişizm Tedavisi ve Fetişizm İlaçları

Fetişizm tedavisi daha çok cinsel suçlulara yönelik uygulanan bir durumdur.

Fetişist olan kimseler canlı olmayan nesnelere karşı cinsel uyarılma hissettiklerinden dolayı bazı durumlarda suç sayılabilecek davranışlarda bulunurlar. Bunun için fetişisti suç sayılabilecek olan nesne ile arasındaki cinsel haz durumunu tedavi programıyla değiştirilmeye çalışılır. Özellikle nesneye olan ilgiyi azaltma ve nesne yerine daha sağlıklı bir şeylerin konulmaya çalışılması amaçlanır. Bunun için psikoterapiler fetişizm tedavisi için uygundur. Özellikle davranışçı terapiler uygulanabilmektedir. Aynı zamanda bir takım SSRI ilaçlarda işe yaradığı bazı vakalar bulunmaktadır. Uzman ilaç tedavisi ile birlikte psikoterapileri birlikte de uygulayabilir.

Fetişizm Tedavisi

Fetişizm tedavisi için bilişsel-davranışçı terapi, davranışçı terapi, itici uyarıcı terapi, sosyal beceriler eğitimi, bilişsel yeniden yapılandırma tekniği uygulanabilir. İtici uyarıcı terapi de kişinin nesneye olan cinsel dürtülerini azalmak amaçlanmaktadır. Ayrıca kişinin nesneye karşı tiksindirici, nefret edici bir durumla eşleştirilmesi sonucu nesneye olan ilginin azalmasıdır. Bunun için nesne ile birlikte tiksindirici bir uyarıcı yan yana sürekli getirilir ve kişi nesneyi gördükçe uyarılma yaşaması azalır. Böylece kişi o nesneden kopmaya başlar. Bilişsel-davranışçı terapide ise kişinin nesneye ilişkin bilişsel çarpıtmaları tespit edilir. Bu bilişsel çarpıtmaları değiştirmeye yönelik uygulamalar yapılmaktadır. Böylece kişinin nesneye karşı yaşamış olduğu uyarılmanın, nesneye karşı yüklediği anlamın mantıksız olduğunu görmesi sağlanır.

Sosyal beceriler eğitiminde ise kişinin normal sağlıklı ilişkiler geliştirebilmesi için sosyal beceriler kazandırılır. Kişinin bir daha suça yönelmemesi sağlanmaya çalışılır. Kişinin normal biri olarak toplum içinde hareket edebilecek duruma getirilmeye çalışılır. Bilişsel yeniden yapılandırma tekniği ise genellikle bilişsel-davranışçı terapi de kullanılmaktadır. Ancak bazı durumlarda başlı başına tedavi olarak da kullanılmaktadır. Bilişsel yeniden yapılandırma da kişinin akılcı olmayan düşünceleri, inançları tespit edilir. Genelde kişi bu düşüncelere isim verilmesi istenir. Ardından olumlu inanç ve düşünceleri tespit edilip bunlara da genel bir isim verilmesi istenir. Bu verilen isimlerle birlikte herhangi bir durumda hangi taraf baskın çıkıyor bunlar görülmeye çalışılır. Baskın çıkan tarafın olumlu düşünceler ve inançlar olması sağlanır.

Sonuç olarak fetişizm tedavisi alanında uzman olan bir psikiyatrist, psikolog tarafından uygulanması gerekmektedir. Ayrıca tanı aşamasında fetişizm testi de uygulanabilir.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık