Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Deorganize Şizofreni Testi ve Deorganize Şizofreni Ölçeği
Deorganize şizofreni testi uygulaması için uzman olan kişilerin bu testi uygulaması gerekir. Psikiyatristler, psikologlar deorganize şizofreni testi için uygulama yapacak olan kişilerdir. Şizofrenik rahatsızlıklar içerisinde en ağır tip deorganize şizofreni hastalığıdır. Bu hastalık kişinin düşünme ve davranış biçimindeki bozulmaları yansıtır. Kişi anlamsız cümleler kurarak nedensiz davranışlar sergilemektedir. Kişinin utanç duyma hissi yoktur. Genel hali saldırganlıktır. Bu durumda olan kişilerin muhakkak bir uzman yardımı ile deorganize şizofreni tedavisi alması gerekir. Aynı zamanda kişinin hastaneye, kliniğe yatırılması söz konusudur. Uzman hastaya tanı koyma aşamasında deorganize şizofreni testi uygulayabilir.
Deorganize Şizofreni Ölçeği
Deorganize şizofreni testi adı altında psikolojik testler içerisinde bir psikolojik test ya da ölçek bulunmamaktadır. Sadece deorganize şizofreni testi olarak geçebilecek yerine kullanılabilecek farklı adlarla psikolojik testler bulunmaktadır. Özellikle deorganize şizofreni gibi ileri derece de şizofreni olan hastaların değerlendirilmesi için yaşam niteliği ölçeği geliştirilmiştir. Yaşam niteliği ölçeği tanı aşamasında uzman tarafından uygulana bir testtir. Bu teste göre ağır ruhsal sorunları olan kişileri değerlendirmeye yarayan bir araçtır. Bu ölçek sayesinde kişilerin deorganize şizofreni belirtileri anlaşılmaya çalışılır.
Geçerliliği ve güvenirliliği kanıtlanmış bir testtir. Böylece tanı aşamasında şizofrenik belirtileri tespit için oldukça önemli bir araçtır. Bir diğer kullanılan psikolojik test ise işlevsel iyileşme ölçeğidir. Bu test ise kişinin kendi sağlığı ile farkındalık kazandırılması adına kullanılmaktadır. Gündelik yaşamındaki görevleri, işleri yerine getirebilme becerisine sahip olabilme potansiyelini ortaya koyan bir ölçektir. Sosyal beceriler, kişiler arası ilişkiler gibi kişideki birçok günlük hayatta yapabilecek davranışların potansiyelini ortaya koyar. Bu test de geçerliliği ve güvenirliliği kanıtlanmış bir ölçektir. Böylece kişilerin şizofrenik belirtileri yanı sıra diğer işlevlerinin de yerine getirebilmesi ile ilgili olan bir testtir.
Tüm bunların yanı sıra testin uygulanması için uzmanın uygun bir ortamda ayarlaması gerekmektedir. Ortamda rahatsız edici bir gürültü ya da dikkat dağıtıcı bir unsurun olmaması önemlidir.
Sonuç olarak deorganize şizofreni testi alanında uzman olan kişilerin uygulaması gereken bir testtir. İleri derece ağır vakaların tanı ve teşhisi için önemli olan bir testtir.