Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu Testi ve Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu Ölçeği
Tıkanırcasına yeme bozukluğu testi alanında uzman olan kişilerin uygulayıp değerlendirmesi gereken bir psikolojik testtir. Ancak tıkanırcasına yeme bozukluğu testi adı altında psikolojik testler içerisinde bir ölçek bulunmamaktadır. Sadece ‘’tıkanırcasına yeme bozukluğu’’nu teşhis için yardımcı olacak genel yeme bozuklukları testleri bulunmaktadır. Bu durumda uzman hastalığı tanı aşamasında ‘’tıkanırcasına yeme bozukluğu testi’’ni uygulaması gerekmektedir. Çünkü tanı koymada psikolojik testlerin kullanışlı işlevleri bulunmaktadır. Psikolojik testlerin temel işlevi ise kişi hakkında pratik bir bilgiye sahip olmaktır. Uzman, bu nedenle tanı aşamasında kişinin söylediklerine göre ve psikolojik testlerden elde edilen sonuçlara göre karşılaştırma yapar. Bu karşılaştırma ile elde edilen veri kişinin durumu hakkında bir kanaat getirilir.
Tıkanırcasına Yeme Bozukluğu Ölçeği
Tıkanırcasına yeme bozukluğu testi uygulaması için öncelikle yapılması gerekenler vardır. Uzman teste başlamadan önce kişinin rahat edebileceği bir ortam hazırlaması gerekir. Kişi kendini rahat hissettiği bir ortamda verilen sorulara daha doğru ve samimi cevaplar verecektir. Aynı zamanda uzman, testte yer alan ve uyulması gereken kuralları, önergeleri kişiye aktarır. Kişinin verilen önergeler dışına çıkmaması istenir. Ardından testi uygulamaya geçilir. Özellikle tıkanırcasına yeme bozukluğu ve diğer yeme bozuklukları için çok sık kullanılan yeme tutum ölçeğini uzman kullanabilir.
Yeme Tutum Ölçeği
Tıkanırcasına yeme bozukluğu testi olarak da kullanılabilen bu ölçek hastalığın tanı aşamasında uzman tarafından uygulanması gerekmektedir. Bu ölçek aynı zamanda anoreksiya, bulimia gibi diğer yeme bozuklukları içinde kullanılabilmektedir. Bu ölçeğin uluslararası geçerliliği olmakla birlikte testten elde edilen sonuçların gerçeğe yakın olması sağlanmıştır. Ancak bu ölçekten elde edilen sonuca göre uzmanın bire bir hareket etmesi doğru olmaz. Uzman sadece kişi hakkında yeme bozuklukları ile ilgili kısa yoldan bilgi edinebilir. Tanıyı koymada uzmanın sadece bu ölçeğe güvenmemesi gerekmektedir. Uzman klinik değerlendirmeler, gözlem, analizler ile ölçeğin sonuçlarını birleştirip ona göre tanı koyma sürecini yönetmelidir.
Sonuç olarak tıkanırcasına yeme bozukluğu testi bir uzman tarafından uygulanması gereken bir psikolojik testtir. Ardından uzman tanıyı koyduktan sonra en uygun ‘’tıkanırcasına yeme bozukluğu tedavisi’’ne geçebilir.