Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Bilinçaltı Nedir ve Bilinçaltında Neler Var?
Bilinçaltı nedir? İnsanların günlük hayatında sergilediği her türlü davranışını yönlendiren şeyin bilinçaltı olduğu söylenir. Bilinçaltı kavramı Freud tarafından ortaya atılmıştır. İnsanın yaşamı boyunca edindiği tüm alışkanlıklar bilinçaltına kaydedilmektedir. Ve böylece insanlar bu alışkanlıkları istemsiz olarak yapmaya başlıyorlar. Örnek olarak araba kullanmayı öğrendiniz. Birkaç defa arabaya binerek davranışı otomatikleştirdiniz. Böylece araba kullanma alışkanlığı bilinçaltına kaydolmuş oldu. Bundan sonra kişi uzun yıllar sonra tekrar arabaya bindiğinde bilinçaltı kişiye emirler yollayarak araba kullanmayı tekrar yaptırmaktadır. Bilinçaltı nedir? Bilinçaltı insanı yönlendirmektedir. Ancak insan kendi bilinçaltının farkında olarak onu kontrol etmeyi de öğrenebilir. Bunun için farklı yollar mevcuttur.
Bilinçaltını Yönlendirmenin Yolları
Bilinçaltı nedir? İnsan kendi beyninin farkında olmadığı kısımdır. Bir bakımı sınırı olmayan bir depo da denebilir. Çünkü insan ömrü boyunca ne yaşamış ise bilinçaltında saklı tutulmaktadır. Böylece bilincimizin farkında olmadığı davranışları bilinçaltımız depodan çıkarıp insanın önüne serer. Bilinçaltına kaydettiğimiz birçok duygu da insanı gelecekte kanser olmasına bile neden olabilir. Bu nedenle insanın bilinçaltına kodlaması gereken şeyleri titizlikle seçmesi gerekir. Çünkü insanın yüzleşmekten korktuğu anılar, alışkanlıklar, istekler, arzular bilinçaltındadır. Bu nedenle bilinçaltını yönlendirmenin yolları vardır. Bunları;
İnsanları Dinlememek
Çevre insanı oldukça etkilemektedir. Örneğin insanın çevresinden biri sürekli kişiye işe yaramaz bir adam olduğunu söyleyip durmaktadır. Bu tekrar tekrar kişiye söylenen sözler bir süre sonra istenmeyen anılar bölümlerine kodlanıyor. Ardından ilerleyen zamanlarda istemsiz olarak tekrar gün yüzüne çıkıyor. Ancak kişinin cesaretinin kırılmış bir şekilde ve öfke dolu haliyle gün yüzüne çıkıyor. Bu da insanı olumsuz etkiliyor. Bunların olmaması adına kişi çevresinin o kadar çok dinlememelidir.
Bilincin Farkında Olma
Çocukluktan elde edilen anılar bilinçaltında 25 yaşına kadar uyumaktadır. 25 yaşından sonra kişinin davranışları ve düşüncelerini yönlendiren bir pozisyona girmektedir. Bunun önüne geçebilmek adına insanın kendisini yanıltan düşüncelerden uzak durması gerekir.
Telkin Etme
Bilinçaltı nedir? Bilinçaltı gerçek ile gerçek olmayan durumları ayırt etmez. Neyin mantıklı olduğu neyin mantıksız olduğu bilinçaltı bilmez. Bu durumda kişi gün boyunca mantıklı ve olumlu düşünceleri kendine telkin etmelidir. Kişiyi sakinleştiren bu telkinler bir müddet sonra bilinçaltında yatan olumsuz düşüncelerin yerini alır.
Alışkanlıklardan Kurtulmak
Kişi alışkanlıklardan kurtulmak için o alışkanlığa iten düşünceyi bulması gerekir. Düşünceyi bulduktan sonra yerine farklı bir alışkanlığa itebilecek bir başka düşünce ile yer değiştirebilir.
Son olarak bilinçaltı nedir? İnsanın farkında olmadığı zihnin bilincin dışında kalan şeylerdir. İnsan bilinçaltını yönlendirmek istediğinde yukarıdaki konuları yapması gerekir. Aynı zamanda kişi ne kadar olumlu düşüncelere sahip olursa o kadar bilinçaltına olumlu düşünceler kodlanır. Böylece kişi davranışlarını olumlu yönde etkileyebilecektir.