Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Cinsel Kimlik Bozukluğu Tedavisi ve Cinsel Kimlik Bozukluğu ilaçları
Cinsel kimlik bozukluğu tedavisi için en önemli nokta tanının doğru konulmasıdır. Bir diğer önemli nokta ise erken teşhis etmektir.
‘’Cinsel kimlik bozukluğu tedavisi’’nde teşhis ne kadar erken konursa o kadar diğer psikolojik rahatsızlıklardan etkilenme durumu o kadar azalır. Tedavi de önemli olan bir diğer nokta ise sosyokültürel değerlerdir. Sosyokültürel değerler tanı ve tedavi için önemli birer rol üstlenmektedirler. Burada ailenin de işbirliği gerekmektedir. Cinsel kimlik bozukluğu olan kişilerin çoğu çocukluktan yetişkinliğe geçtiklerinde tek başlarına tedavi arayışına girerler. Bunun sebebi de kişiyi ailenin ve çevrenin kabul etmemesi ve dışlamasıdır. Özellikle babalar bu tip durumları inkar ederler. Aslında sorun herkes durumun farkında olmasıdır. Kişinin çevresindeki herkes durumun farkındadır ancak bu durumu bastırmaya giderek yok saymanın peşindedirler. Çünkü kişinin zamanla düzeleceğine inanmaktadırlar.
Cinsel Kimlik Bozukluğu Tedavisi
Cinsel kimlik bozukluğu tedavisi için kullanılan yöntemlerden birisi psikoterapilerdir. Psikoterapiler, cinsel kimlik bozukluğu yaşayan ve sosyal, mesleki yaşamda sorunlar yaşayan bireylere bu sorunlarını aşması konusunda yardımcı olmaktadır. Ancak psikoterapinin amacının ve sınırlılıklarının iyi bilinmesi gerekmektedir. Bunun dışında uygulanan diğer tedavi yöntemlerinden biri de hormon tedavileridir. Hormon tedavisinin uygulanabilmesi için bozukluğun en az iki yıldır sürüyor olması gerekmektedir. Aynı zamanda en az üç ay psikoterapi almış olmak gerekir. Bir diğer tedavi yöntemi ise cinsiyet değiştirme ameliyatlarıdır. Cinsiyet değiştirme ameliyatları için ise kişinin en az altı ay süreyle psikoterapi alması gerekir. Kendisini özdeşleştirdiği cinsiyet rolünde bir yıldır yaşıyor olması gerekmektedir. Ancak bu gibi ameliyatlar kişinin yaşamındaki tüm sorunları çözememektedir. Kişiye sadece belli sorunları konusunda çözümler sunmaktadır. Ayrıca bu bozukluğun yanında görülen depresyon, kaygı gibi rahatsızlıklar için uzman ilaç kullanımı sağlayabilir.
Cinsel kimlik bozukluğu tedavisi için kişinin psikoterapiler, hormon tedavisi, ameliyat gibi durumlar muhakkak kişiye bir takım çözümler sunacaktır. Ancak kişinin belli başlı sıkıntıları sosyokültürel nedenlerden dolayı devam edebilmektedir. Ancak psikoterapiler de bireysel terapi yerine grup terapileri de yapılarak kişinin yalnız olmadığı hissi uyandırılabilir. Çünkü kişinin günlük sosyal ve mesleki işleyişinde bozulmalar olması kişinin özsaygısını düşürmektedir. Bu nedenle psikoterapiler kişinin öz saygısını geri kazandırmaya çalışmaktadır.
Sonuç olarak cinsel kimlik bozukluğu tedavisi için öncelik psikoterapilerdedir. Uzman kişinin rahatsızlığının devamı halinde kişiye hormon tedavisi ya da ameliyat önerebilir. Ayrıca tedavi için önemli kriter tanıyı doğru koymaktır. Tanı aşamasında uzman cinsel kimlik bozukluğu testi uygulayabilir.