Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Bipolar bozukluk nedir? Adı altında kişinin yaşadığı duygu durumlarının inişli çıkışlı olma halidir. Çünkü kişinin yaşadığı durumlar sosyal günlük hayatının olumsuz etkilenmesine yol açar. Aynı zamanda aile içi olumsuz durumlara da sebebiyet verir. Bipolar bozukluğun nedenleri arasında genetik faktörlerin birinci derece de olduğu saptanmıştır. Ancak bunun yanında aile yaşanan travmalar, aşırı stres durumları da bipolar bozukluğu tetiklemektedir. Bu durumlar sadece ilerleyen yaşlarda görülmemektedir. Çocuklarda bipolar bozukluk görülebilmektedir. Evet çocuklar ve gençler arasında da bu rahatsızlık oluşabilir. Bunun nedeni ise yine aileden miras kalan genetik etkenlerdir.
Çocuklarda ve Ergenlerde Bipolar Bozukluk
Aile üyeleri arasında bipolar bozukluk görülüyorsa çocuklarda da bipolar bozukluğun görülme olasılığı var demektir. Ancak ebeveynlerde görülen bipolar bozukluğu belirtileri net bir şekilde ayrılmışken çocuklarda ve gençlerde net bir ayrım söz konusu değildir. Yani çocuk bir gün içinde ani duygu durum değişiklikleri hızlı bir şekilde yaşayabilir. Çocuklarda ve gençlerde depresyon belirtileri ve manik belirtiler arası gidiş geliş hızlı yaşanmaktadır. Manik belirtiler gösteren çocuklar aşırı hareketli olması, aşırı hassas durumlara hemen tepki vermesi, çok agresif durumlar sergilemesidir.
Çocuklarda Bipolar bozukluk Belirtileri
Önüne geçilemeyen sinir krizleri, aşırı iyimser olma, aşırı mutlu olma, kolay ve ani reaksiyonlar gösterme gibi durumlar çok görülebilmektedir. Ancak bu belirtiler her zaman için bipolar bozukluk göstergesi olmamaktadır. Çünkü aşırı sinirlenme durumu hem bipolar bozukluk tanı kriterlerine girebilmekte hem de dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu tanı kriterlerine girebilmektedir. Aynı zamanda şizofreni veya depresyon durumlarına da girebilir. Burada önemli olan nokta bu tip davranışlar sergileyen çocuğu bir uzmana götürmektir. Çünkü uzman da karşılaşılan problemi bipolar bozukluk testi veya başka psikolojik testlerle belirleyebilir. Burada uzmanın yapması gereken tedavi yöntemini belirlemektir. Psikolojik testlerle koyduğu tanı ile beraber çocuk için en uygun ve en etkin bipolar bozukluk tedavisi veya başka bir tedavi yöntemi seçmektir.
Sonuç olarak çocuklarda bipolar bozukluk görülme olasılığı da her zaman vardır. Sadece uzman yardımıyla test edilip tanıyı koymak oldukça önemlidir. Çünkü çocuk için bir belirti aynı zamanda bir başka psikolojik rahatsızlığın belirtisi olabilir. Bu durumda uzman, en uygun teşhis ile tedavi yöntemine geçer.