Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Hipersomnia Tedavisi ve Hipersomnia İlaçları
Hipersomnia tedavisi için alanında uzman olan kişilerden destek alınması önemlidir.
Hipersomnia hastalığı kişinin gün içerisinde aşırı derece de uykulu olma halidir. Kişi kendi sürekli kendini yorgun hissetmekte ve gözlerini dinlendirmek istemektedir. Bu durumda kişinin narkolepsi atakları ile beraber zamanla hipersomnia hastalığına yakalanması an meselesidir. Kişinin gün içerisinde karşı konulamaz bir şekilde ani uyku atakları yaşaması normal bir durum değildir. Patolojik bir seyir izleme süresi ise en bir aydır bu durumun devam etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda yaşanılan uyku sorunlarının da ciddi anlamda kişinin gün içerisinde yapacağı işleri engelleyecek düzeyde olmasıdır. Kişi mesleki, sosyal ve aile hayatına uykulu olmasından dolayı yeteri kadar zaman ayıramayacak ve ilgilenemeyecektir.
Hipersomnia Tedavisi
Hipersomnia tedavisi için uzmanın hastalığı doğru teşhis etmesi çok önemlidir. Çünkü bazı durumlarda narkolepsi yani uyku atakları ile hipersomnia birbirine karışmaktadır. Bu da kişiye yanlış teşhisten dolayı yanlış tedavi programının hazırlanmasına neden olmaktadır. Hipersomnia rahatsızlığı narkolepsiden farklı bir hastalıktır. Narkolepsi gün içerisinde kişinin uyku atakları yaşamasıdır ve bunun neticesinde uykuya dalmasıdır. Hipersomnia ise kişinin gün içerisinde aşırı uykulu olma halidir. Bu durumda uzman kişiye koyacağı teşhisi iyi belirlemelidir. Bu noktada hipersomnia için uygulanabilecek tedaviler içerisinde hem psikoterapi hem de ilaç tedavisi bulunmaktadır. İlaç tedavisinde genelde uyarıcılar, antidepresanlar, provigil, xyrem gibi ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçların hipersomnia tedavisi için etkili olduğu anlaşılmıştır. Ancak kişinin sürekli uyku halinde kalmasının altında farklı nedenler var ise kişiye aynı zamanda psikoterapi yöntemleri de uygulanmaktadır.
Psikoterapiler içerisinde davranış terapi yöntemleri hastalık için daha çok etkili olabilmektedir. Kişiye uygulanan davranışçı terapide kişinin uykusunu düzenli alabilecek bir şekilde bir zaman dilimi oluşturulur. Bu zaman diliminde kişiye uykusunu tam olarak alabilmesi için ilaç yardımı veya bir takım gevşeme egzersizleri yoluyla uykuya dalması sağlanır. Kişi bu uyku saatleri dışında kendisini yavaş yavaş yorgun olmadığını hissetmeye başlayana kadar bu durum devam eder. Ayrıca hipersomnia hastası olan kişilerin gece vardiyasında çalışacakları işlerde bulunmamaları gerektiği tavsiye edilir. Çünkü bu durum sağlıklarını giderek daha kötü bir hale gelmesini sağlayabilir.
Sonuç olarak hipersomnia tedavisi kendi alanında uzman olan psikiyatristlerden destek alınması gerekmektedir.