Yazıda Neler Var?

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!

Doğru!
Yanlış!
Sonucu görmek için quizi paylaş !
Subscribe to see your results
%%personality%%
%%personality%%
Loading...
Aşk Psikolojisi Nedir ve Aşk Psikolojisi Neyle İlgilenir?
Aşk psikolojisi nedir? Aşkın kesin bir tanımı bulunmamaktadır. Ancak aşk cinsel bir tutkudur ve hem normal hem de nörotik olmaktır. Aşık olan insan hem yaratıcı olabileceği gibi hem de yıkıcı da olabilmektedir. Aşk erkekler için başkadır kadınlar için başkadır. İki insan birbirine aşık olurken birbirlerinin dış görünüşüne ya da çekiciliğine bakmazlar. İki insanın aşık olması demek ilk karşılaştıklarında edindikleri izlenim ve duygular bu ilişkiyi ortaya koymaktadır. Aşk psikolojisi nedir? Aşık olan insanın gösterdiği duygu, düşünce, davranış örüntüleridir. İki insan ilk karşılaştıklarında bilinçaltında yatan kusursuz arkadaş modellerine uyan özellikleri görürlerse ilk kıvılcım orada atar.
Aşk Psikolojisi Neyle İlgilenir?
Aşk psikolojisi nedir? Kişinin aşık olmak ile gösterdiği davranışları nedenini, sonucunu anlamaya çalışmaktır. İnsan bilinçaltında karşı cinse ait belli kriterler oluşturmuştur. Kişi bu kriterleri bilmese de o kriterlere uyan birisi ile karşılaştığında şimşekler çakmaya başlar. Beyinde huzur ve rahatlık veren nörotransimitterler ile mutluluk salgılayan hormonlar direk harekete geçmeye başlıyor. Bunlar kişinin aşk için harekete geçmesini sağlayan aşkın kimyası diyebileceğimiz şeylerdir. Ancak her insan aşkı aynı şekilde yaşar mı sorusuna gelince tabi ki de hayır. Bazı insanlar neşeli, coşkulu olarak aşk yaşarken bazıları ise hastalık derecesinde takıntılı bir şekilde aşk yaşamaktadırlar. Bu durumda psikolojide aşkın ruhsal bir rahatsızlık olduğunu öne sürenler vardır. Bu görüş genel olarak kabul görse de aşık olmamak kişinin elinde olmayan bir durumdur.
Aşk psikolojide takıntılı olma hali olarak tanımlanmaktadır. Bu takıntıyı kontrol etmeye çalışmak zordur. Bazı psikologlar bu durumda kişilerin obsesif-kompulsif bozukluk olarak değerlendirmektedir. Gerçeği yanlış algılama noktasında da psikotik sorunlarda kendini gösterebilmektedir. Kişi sevdiğinden ayrı kalırsa ciddi şekilde psikolojik rahatsızlık geçirebilmektedir. Özellikle depresyon, anksiyete gibi psikolojik rahatsızlıklar başta gelmektedir. Bu durumda aşkın psikolojideki gibi ruhsal bir bozukluk olduğu öne sürülebilir. Ancak bu demek değildir ki aşık olmayın ve aşk yaşamayın. Tabi ki de aşık olun ve aşk yaşayın. Ancak hastalık derecesinde takıntılı olmak ciddi sorunlara neden olabilir.
Sonuç olarak aşk psikolojisi nedir? Kişinin aşık olduğunda göstermiş olduğu davranışları anlamaya çalışmaktır. Bu durumda kişinin aşık olması bilinçaltından gelen bir süreçtir. Kişi istemsiz olarak aşık olur ve istemsiz olarak aşkın ruhsal hallerine sürüklenir.